DOLAR 34,5387 0.16%
EURO 36,0149 -0.62%
ALTIN 3.004,411,45
BITCOIN 34216991.12573%
İstanbul
15°

AÇIK

06:23

SABAHA KALAN SÜRE

Cordelion MSM Ödüllü Yazarları Konuk Ediyor

Cordelion MSM Ödüllü Yazarları Konuk Ediyor

ABONE OL
21 Eylül 2023 17:36
Cordelion MSM Ödüllü Yazarları Konuk Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, gastronomi alanında dünyanın en itibarlı mükafatı kabul edilen Gourmand World Cookbook Awards’de (Gourmand Dünya Yemek Kitabı Ödülleri) vegan kategorisinde dördüncü olarak kıymetli bir muvaffakiyete imza atan müellif Derya Manav’ı Karşıyakalılar ile buluşturdu.

Söyleşi ve tadım aktifliğine konuk olan Manav, “Turkish Vegan Mutfak” isimli yeni kitabını okuyucularına tanıttı; vegan beslenme kültürüne ve Türk mutfağındaki yerine dair bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

 

GELENEKTEN GELECEĞE

Alsancak’taki Roi Mutfak Atölyesi’nin de sahibi olan araştırmacı-yazar, müzeci Derya Manav, yaklaşık 9 yıl evvel yaşadığı sıhhat meseleleri nedeniyle beslenme alışkanlıklarını değiştirdiğini, yaptığı çalışmalar sonrasında Türkiye’nin yedi bölgesindeki vegan yemekleri incelemeye başladığını anlattı.

Veganizm ideolojisini “Dünyayı yaşanacak bir yer olarak müdafaa altına almayı ve tüm tiplerin ömür hakkına hürmet duymayı benimseyen hayat biçimi” olarak tanımlayan Manav; gelenek ve göreneklerde, geçmiş Türk mutfağında vegan örneklere sıkça rastlandığını da vurguladı.

 

SAĞLIKLI HAYAT İÇİN

Derya Manav, zerzevat, meyve, tahıl, kuru baklagiller üzere lezzetlerle donatılan sofraların unutulmaması gerektiğini belirterek “Kitabımda daha sağlıklı bir hayat için Türk mutfağından örnekler sundum. Kitabın içindeki yemekler anne, anneanne yemekleri. Türk mutfağında var olan yemekler. Veganlık bize sanıldığı kadar uzak değil. Türk mutfağındaki birçok yemek vegan. Birçok vilayetimizde vegan yemekler var. Kitabımda da veganlığın sıhhate yararlarını anlattım” dedi.

 

KÜÇÜK DOKUNUŞLAR

Vegan yemeklerin kolay ve ulaşılabilir olduğunu aktaran Manav, şöyle devam etti: “Kitapta 160 çeşit bilinir yemeği anlattık. Lakin yemeklerin tanımlarını, küçük dokunuşlarla tatlandırdım. Kendi konutumun mutfağında yaptım. Keke yumurta yerine sirke, kuru fasulyeye yeşil elma kattık. Biraz daha hislerimizi yansıtmaya çalıştık.” Manav, kitap tanıtımı sonrasında iştirakçiler ile birlikte vegan yemek atölyesi gerçekleştirdi.

 

HER AY BİR YAZAR

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, gastronomi alanında kendini geliştirmek isteyen konuklarını her ay bir gastronomi müellifiyle buluşturacak. Derya Manav’ın katıldığı söyleşi ve atölye ile başlayan etkinlikler serisi birbirinden kıymetli yazarlarla devam edecek. Sıradaki etkinliklere katılmak isteyenler Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nin @cordelionmutfaksm Instagram hesabını takip edebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.