Buğday unları ve ayçiçek yağları sofralara ulaşıyor

BUĞDAY UNLARI VE AYÇİÇEK YAĞLARI SOFRALARA ULAŞIYOR

Mudanya Belediyesi “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi kapsamında

belediyeye ilişkin yerlerden elde ettiği buğday unlarını Zeytin Kolu Ünitesine kayıtlı ihtiyaç

sahibi ailelerin sofralarına ulaştırılmaya başladı.

Mudanya Belediyesi “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi kapsamında kırsal alanda

belediyeye ilişkin yerleri üretime açarak toplamda 308 bin metrekarelik alanda dönüşümlü

olarak ayçiçeği ve buğday üretimi yapıyor. Ekimi yapılan buğdaylardan elde edilen unlar ve

aynı topraklarda dönüşümlü olarak ekimi gerçekleştirilen ayçiçekleri de yağ olarak ihtiyaç

sahibi ailelerin soflarına ulaştırılmaya başlandı.

Zeytin Kolu Ünitesi tarafından gerçekleştirilen dağıtıma katılan Mudanya Belediye Başkanı

Hayri Türkyılmaz, “İlk buğday hasadımızdan elde ettiğimiz buğday unlarını gereksinim sahibi

ailelerimizin soflarına ulaştırıyoruz. Ekonomik zorlukların arttığı ülkemizde gereksinim sahibi

ailelerimizin her vakit yanında olmaya devam edeceğiz. Mudanya’da kimse kimsesiz

kalmıyor. Hiçbir çocuk yatağa aç girmiyor” dedi. Hayata geçirdikleri projeyle hem ihtiyaç

sahibi ailelerin yanında, hem de üreten çiftçiye de takviye olduklarının altını çizen Türkyılmaz,

“Hasattan çıkan samanı ilçemizdeki süt üreticisine veriyoruz. Onlardan da süt alıp yine

ücretsiz olarak okullarımızda öğrencilerimize yanına ek besinler ekleyerek dağıtacağız” diye

konuştu.


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Videolar