İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Cumhuriyet’in 100. yılına armağan
Üreticiyi destekleyecek, kentliyi besleyecek dev tesis açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir” kelamından yola çıkarak hayata geçirilen Bayındır Süt Sürece Fabrikası, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı onuruna 27 Ekim’de açılıyor. Çiftçiden aldığı sütü İzmir mozzarellası, buratta ve dondurma üzere katma pahası yüksek eserlere dönüştürerek “İzmirli” markasıyla dünyaya pazarlayacak fabrika, yılda 36 milyon 500 bin litre süt işleyebilecek.
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda imali tamamlanarak ülkeye ve kente kazandırılan Bayındır Süt Sürece Fabrikası kapılarını açıyor. Ulu lider Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir” kelamıyla lisana getirdiği anlayış doğrultusunda kırsalda üretimi teşvik etmek ve istihdam imkanları yaratmak için kurulan dev tesisin açılışı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı onuruna 27 Ekim 2023 Cuma günü yapılacak. Açılış kapsamında Türk halk müziğinin sevilen ismi Sümer Ezgü konser verecek.
Günde 100 ton süt sürece kapasitesi
Başkan Tunç Soyer’in “Mera İzmir” projesi kapsamında çiftçiden alınan sütlerin işlenerek “İzmirli” markasıyla satışa sunulacağı Bayındır Süt Sürece Fabrikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İzTarım A.Ş. tarafından işletilecek. 350 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen fabrika, 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 18 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu. 130 kişinin istihdam edildiği fabrika, günlük 100 ton süt sürece kapasitesine sahip. Bayındır Süt Sürece Fabrikası, 250 milyon TL’lik süreç hacmiyle, yıllık 36 milyon 500 bin litre süt işleyebilecek.
İzmir mozzarellasından İzmirli dondurmasına
Fabrikanın mandıra kümesi eserlerinde; kaşar, tulum ve feta, beyaz peynir dışında dünya piyasasında marka olmaya aday “İzmir mozzarellası” ve “burrata” üzere katma pahası yüksek peynirler üretilecek. 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda birinci defa tanıtılarak beğeni toplayan ve büsbütün keçi sütünden yapılan “İzmirli Dondurma” da fabrikada üretilecek.
İki kümede üretilecek
Fabrikada süt kümesi ve mandıra kümesi olmak üzere eserler iki kümede üretilecek. Süt Kümesinde UHT Süt Kutu, UHT Süt Poşet ve Pastörize Süt Cam var.
Mandıra Kümesinde ise İzmir mozzarellası (manda), burrata (manda), beyaz peynir (inek/keçi/koyun), feta peynir (keçi/koyun), kaşar peynir (keçi/koyun/manda), örgü, lisan, tulum peyniri (keçi/koyun/manda), kaşkaval/gravyer peyniri (inek/koyun/manda/keçi), dondurma (manda/keçi), kaymak (manda), tereyağı (inek/manda/keçi), yoğurt (koyun/manda), dondurma (keçi) bulunuyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
SAĞLIK
21 Kasım 2024SAĞLIK
21 Kasım 2024EĞİTİM
21 Kasım 2024TEKNOLOJİ
21 Kasım 2024EKONOMİ
21 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.