Tetra Pak ve AB Biotek, postbiyotik besin ve içecekler için yeni fırsatlar sunuyor
Tetra Pak, bağırsak ve metabolizma sıhhati ile bağışıklık sistemini desteklemek üzere tasarlanan yenilikçi bir postbiyotik besin bileşenini piyasa sürmek için AB Biotek İnsan Beslenmesi ve Sıhhati (AB Biotek Human Nutrition & Health) ile iş birliğini duyurdu. Bu içerik; içecekler, süt eserleri, dondurma ve peynir üzere Ultra Yüksek Sıcaklık (UHT) eserlerinin karıştırılması etabında, besin sürece sürecine toz halinde problemsiz biçimde entegre edilebiliyor. Böylelikle tüketiciler için bağışıklık sistemini destekleyerek canlılığı artırmaya yardımcı oluyor.
Postbiyotik içerik, eserin tadını değiştirmeden gribe karşı müdafaa sağlamak, bedenin güç üretimini optimize etmek ve düzgün sindirimi teşvik etmek için muhakkak sıhhat ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan farklı karışımlara sahip. Yiyecek ve içecek üreticilerinin bu kategoriye girmesi kolay biçimde gerçekleşirken, postbiyotik tozun bir tarife dahil edilmesi, en az seviyede yatırım gerektiriyor ve ek özel makine kullanımına gerek duyulmuyor. Bu durum, üreticilerin besin destekleri için tüketici talebini asgarî eforla süratli formda karşılamasına imkan tanıyor.
Dünyanın önder besin sürece ve paketleme tahlilleri şirketi Tetra Pak’ın AB Biotek İnsan Beslenmesi ve Sıhhati ile gerçekleştirdiği iş birliği, Küresel Research and Markets 2023’e nazaran yıllık yüzde 9,33’lük bir büyüme oranını temsil eden, 2030’a kadar 232,46 milyar dolara çıkacağı kestirim edilen sıhhat ve sağlıklı ömür pazarı için değerli bir vakitte gerçekleşiyor.
“Postbiyotik yenilik, müşterilerimizi pazar trendlerinin önünde tutma hedefimizin göstergesi”
Konuyla ilgili konuşan Tetra Pak Genel Müdür Yardımcısı Roberto Franchitti, şunları söyledi: “Son periyotlarda besin desteklerine olan talepte patlama yaşandı ve bu alanda rastgele bir yavaşlama öngörülmüyor. Sunduğumuz postbiyotik yenilik, sırf bu talebe cevap değil, tıpkı vakitte müşterilerimizi pazar trendlerinin önünde tutma emelimizin bir göstergesidir. AB Biotek ile birlikte besin alanındaki bilimsel bilgi birikimimizi, üreticilerin sağlıklı besinleri tüketiciler için daha erişilebilir hale getirmesine yardımcı olacak tahliller sunmak için kullandık.”
Tetra Pak Güney Avrupa Proses Yöneticisi Alberto Kullovitz, mevzuyla ilgili şunları ekledi: “İtalya’da birinci postbiyotik eserimizin piyasaya sürüldüğünü görmekten memnuniyet duyuyoruz. Postbiyotiklerle zenginleştirilmiş İnalpi peynir proteini dilimleri, artık tüketicilere sıhhatin korunmasında kıymetli rol oynayan temel ögeleri sağlıyor ve bağışıklık sistemini destekliyor. Bu eşsiz kombinasyon, peyniri standart bir besinden günlük beslenmede pahalı bir katkı hususuna dönüştürerek canlılık ve refahta gerçek artış sağlıyor.”
AB Biotek Genel Müdürü Gerald Dard ise “Artık birinci sefer besin üreticileri için çay, bitki bazlı içecekler, spor içecekleri ve daha fazlası üzere kategorilerde güçlendirilmiş eserler sunmaları için yeni fırsatların kilidini açabiliyoruz. Tetra Pak ile bu heyecan verici seyahate çıkmaktan memnunluk duyuyoruz” dedi.
Postbiyotik besin konsepti konusunda araştırmalar devam ediyor
Tetra Pak, halihazırda yüksek proteinli uzun ömürlü yoğurt, yüksek proteinli çay ve azaltılmış şekerli meyve suyu dahil olmak üzere bir dizi postbiyotik besin konseptini araştırıyor. Bu araştırmalar, fikir kademesinden eser konsepti testine ve şirketin birinci sınıf eser geliştirme merkezlerinde endüstriyel doğrulamaya kadar eser seyahatleri boyunca besin üreticileriyle birlikte çalışmayı kapsıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
SAĞLIK
21 Kasım 2024SAĞLIK
21 Kasım 2024EĞİTİM
21 Kasım 2024TEKNOLOJİ
21 Kasım 2024EKONOMİ
21 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.